Corona Virus

Voor kinderen en jongeren is het belangrijk elkaar te kunnen ontmoeten en te kunnen bewegen, gelukkig ziet de overheid dit ook in en is er een uitzondering voor Scouting bij bepaalde corona maatregelen. Concreet betekent dit dat we vanaf nu weer voorzichtig onze fysieke programma’s gaan opstarten. Jullie krijgen allemaal van het eigen stafteam bericht wanneer programma’s weer opgestart worden en onder welke voorwaarden. Lees meer via deze link.

Scouting Nederland is met diverse andere maatschappelijke organisaties bezig om een lans te breken bij de overheid voor het belang van beweging, sociaal contact en de mentale gezondheid van kinderen en jongeren in coronatijd. Naast een eventuele sport is ook Scouting een belangrijk onderdeel in het leven van onze jeugdleden. Dit staat absoluut op nummer 1 en zodra hier verandering in komt laten we dit zo snel mogelijk weten. In overleg willen we Scouting zo snel als (veilig) mogelijk is, weer opstarten.